Cicci

Namn: Cicci Lyckow Bäckman
Styrelsepost:
Informations- och webbansvarig
Enneagramtyp:
Åtta med Sjuaflygel
Dominerande instinkt: Sexuell


Cicci berättar: Jag tror jag tekniskt sett stötte på Enneagrammet första gången i tidningen Hälsa någon gång under 1990-talet …? Sedan fick jag en anings bättre orientering precis i slutet av 90-talet, men den var också förvirrande eftersom jag påstods vara en Nia 😁. Det för först några år senare som jag insåg hur värdefull modellen var (och att jag inte var någon Nia 😉). Jag läste en del och blev förtjust i Don Riso och Russ Hudsons böcker och enneagramfokus. År 2005 började jag enneagramtrainingen för dem vid Enneagram Institute, där jag senare blev certifierad.

Jag började arbeta med inre utveckling innan jag stötte på Enneagrammet, så det som tilltalade mig var mest att det kändes djupgående, och ”på riktigt”. Sant. Eftersom jag började hålla kurser i inre utveckling ungefär samtidigt som jag började sätta mig in i Enneagrammet på allvar har det varit med mycket i både mitt arbete med mig själv och arbetet med andra på kurser och individuella sessioner. När jag börjat enneagramtrainingen började jag också hålla renodlade Enneagramkurser och sedan kom det att vävas in även i de upplevelsebaserade självkännedomskurserna.

Jag fokuserar på den djupare, personliga och inre utvecklingen med Enneagrammet. Särskilt intresserad är jag av centren och instinkterna (som ju egentligen också är center 😉). Jag har skrivit boken Aspects of you med fokus på just det (svensk översättning pågår).

Jag tycker det vore kul med mer aktivitet i föreningen och håller därför med Anna och Eva – hör av dig och berätta vilken sorts aktivitet du vill se mer av!

Hemsidor:
enneagrammet.se

Exploring the Enneagram | lyckowbackman.se

levandekraft.se

Har du spanat in medlemsrummet?

>